Annonce

Annonce

Brev:

Mad til min næsten 8 mdr gamle datter


20. marts 2018

Alder:
7 mdr.

Mad til min næsten 8 mdr gamle datter

Kære Helen

Tak for dit svar på mit sidste brev. Vi har fortsat amningen og går ud fra at hun tager hvad hun skal bruge hos mig. Vi forsøgte os nogle gange med vælling sen aften, men det var ikke altid hun ville tage det og når hun gjorde mærkede vi ikke den store forskel. Derudover har vi skåret formiddagsamningen væk og erstattet med frugt, og det forløb helt problemfrit.

Ingrid har egentlig lige fra vi introducerede hende for andet mad end mælk været meget interesseret, ivrig og sulten. Dog føler jeg vi har ramt en mur. Det virker som om hun strejker! Det startede med at hun var svær at få grøntsager i pludselig, mens grøden røg nemt ned. Nu er selv grøden (morgen og eftermiddag) svær at få i hende, dog stadig bedre end de andre måltider (formiddag, frokost, aften). Det virkede som om det var skeen eller det faktum at jeg fodrede hende, at hun havde noget imod. Derfor prøvede jeg for en lille uge siden at give hende meget mere "håndmad".

Frokost og aften består derfor af kogte grøntsagsstave/stykker, kødboller/kødsovs, ris/pasta/kartoffel suppleret med grøntsagsmos. Hun plejede at være vild med selv at få lov at sidde med maden, men nu bliver hun lynhurtig bare rigtig ked af det og smider med maden, tværer det ud eller gnider sig/det i ansigtet... Hun nægter desuden mosen jeg giver på ske. Nogle gange hjælper det lidt, hvis hun selv sidder med en ske også. Er der noget vi skal gøre anderledes for at hun bedre kan spise?

Jeg er i tvivl om hun skal have serveret tallerknen foran sig med den forskellige mad på, som hun så selv kan "vælge imellem" eller om jeg skal give hende enkelte stykker af gangen? Indtil videre har jeg gjort sidstnævnte, fordi jeg er sikker på tallerknen ryger på gulvet ellers. Jeg ved godt, at børn nogle dage kan spise som en fugl og andre dage være vildt sultne, men når det har stået på i 1-2 uger er det så bare dét?

Vi har grundet den meget lille sult og stadig relativt mange opvågninger om natten forsøgt os med godnatgrød de sidste 3-4 dage. Hun spiser lidt faktisk, og ammer stadig så meget som hun plejer efterfølgende. Hvor ...


Annonce

... meget grød skal hun tilbydes her? Og hvornår skal det foregå? Vi har haft gjort det lige inden hun skal puttes, men skal der gå noget tid? Som sagt vågner hun stadig om natten - som regel ved 2-3 tiden og er lidt svær at trøste (uden amning). Dog virker det som om det bliver nemmere og nemmere at trøste hende med kærtegn og beroligende ord. Vi har været igang med at skære den her natamning væk i små 3 uger. Tager det bare så lang tid? Jeg kan slet ikke forestille mig at vi nu her, hvor hun bliver 8 måneder, skal skære den amning tidlig morgen væk også. Hvordan gør vi det? Det virker som om at det allerseneste jeg kan "trække" den tidlige morgenamning er omkring kl. 4. Er det ikke lige tidligt nok?

Jeg læser desuden flittigt din bog om børn & mad. Den er rigtig god!! Jeg har et spørgsmål om formiddags- og eftermiddagsmad. Du skriver, at det med fordel kan være en halv bolle med ost, når hun bliver 8 måneder. Dog har hun været ret glad for eftermiddagsgrød, så kan vi godt fortsætte med det? Har du nogle forslag til andre variationer af de her små mellemmåltider? Det er vel meget godt at variere lidt eller hvad?

Til sidst har jeg lige et spørgsmål om drømmemåltid. Jeg har forsøgt mig nogle gange med at give hende det. Dog er hun flere gange blevet meget ked af det og slet ikke ville spise. Skal jeg blive ved at forsøge? For når vi har de opvågninger om natten vi stadig har, er det lidt hårdt at blive vækket 1/2-1 time efter jeg er gået i seng. Derfor er vi bare begyndt at blive oppe til hun vågner af sig selv, for det gør hun som regel.

Du får lige vores nuværende dagsplan:

04-05: ammes
6-7: står op
7.30: havregrød, vand
9-9.30: frugtmos, frisk frugt, vand, formiddagslur 1-1,5 time
11.30-12: frokost: grøntsager, kød, mos, vand
13-13.30: ammes, middagslur 1,5-2 timer
15.30-16: fuldkornsgrød med frugtmos, frisk frugt, vand
17.30-18: aftensmad: grøntsager, kød, mos, det hun kan spise af det vi spiser selv, vand
19: ammes, puttes
22-23: ammes

Der var lige lidt mange spørgsmål... Jeg glæder mig til at høre fra dig.

De bedste hilsner,
Ingrids mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. maj 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Drikker hun nok?

Kære Helen. Min datter på snart 7 måneder spiser ofte øllebrød eller...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Sveskemos - hvor meget?

Kære Helen Vores datter er 5 måneder gammel, og hun har ofte problemer med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2024 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Hyppigere afføring efter start med skemad

Hej Helen Tak for din brevkasse og dine gode bøger! Min søn, som nu er...

Læs hele brevet og Helens svar


24. april 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Min pige vil ikke spise

Hej Helen! Så er det blevet min tur til at skrive til dig:) Min pige, som...

Læs hele brevet og Helens svar


24. april 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Yoghurt produkter til baby

Kære Helen Vi er flere i mødregruppen, som er meget glade for de forskellige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Moderkagebiopsi, moderkageprøve

En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.

Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...

Læs mere i Babylex

Barnevogn

Når I skal købe en barnevogn er det vigtigt at I gør jer klart, hvad vognen hovedsageligt skal bruges til.

Skal den mest stå på altanen, eller skal den bruges til at gå lange ture med. Skal den kunne bæres op og ned ad trapper? Og skal den kunne være i bilens bagagerum?

Det er også vigtigt at tænke på årstiden. Både sommer, men især om vinteren, er det vigtigt at både kassen og kalechen er vandtæt. Om vinteren er det vigtigt, at både sider og bund er godt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for nogen rigtig gode svar! Det er rart at kunne søge råd herinde og se man ikke er den eneste i verden med problemer.

Mor til pige på 6 måneder


Annonce